Schuimgebakjes met slagroom en vers fruit. Een feestelijk dessert!
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel maïzena
- 250 gram verse aardbeien
- 200 milliter slagroom
- Poedersuiker om de pavlova’s mee te bestuiven
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eiwitten met het zout in een kom totdat je pieken hebt, maar het schuim nog niet helemaal stijf is. Klop nu in delen de suiker erdoor.
Strooi de maïzena over het eiwitschuim, voeg ook de vanille en de azijn toe. Spatel door elkaar.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Maak met een lepel of een slagroomspuit 5 ronde nestjes op de bakplaat. Duw met een lepel zachtjes in het midden om een kleine uitholling te creëren voor het slagroom en het fruit.
Zet de meringues in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150°C. Bak voor 30 minuten. Zet de oven uit en laat ze nog 30 minuten in de oven staan (open de deur niet).
Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Klop de slagroom. Schep, net vóór het serveren, de slagroom in de nestjes.
Versier de meringues met de aardbeien, de aardbeien saus en strooi er eventueel wat poedersuiker over.
Klop de eiwitten met het zout in een kom totdat je pieken hebt, maar het schuim nog niet helemaal stijf is. Klop nu in delen de suiker erdoor.
Strooi de maïzena over het eiwitschuim, voeg ook de vanille en de azijn toe. Spatel door elkaar.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Maak met een lepel of een slagroomspuit 5 ronde nestjes op de bakplaat. Duw met een lepel zachtjes in het midden om een kleine uitholling te creëren voor het slagroom en het fruit.
Zet de meringues in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150°C. Bak voor 30 minuten. Zet de oven uit en laat ze nog 30 minuten in de oven staan (open de deur niet).
Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
Klop de slagroom. Schep, net vóór het serveren, de slagroom in de nestjes.
Versier de meringues met de aardbeien, de aardbeien saus en strooi er eventueel wat poedersuiker over.
Saus
250 gram verse aarbeien
3 eetlepels suiker
3 eetlepels suiker
Pureer de aardbeien in een
keukenmachine, blender of staafmixer. Druk de puree door een fijne zeef
met de achterkant van een lepel, dit om de pitjes te verwijderen. Verwarm
de puree in een kleine pannetje met drie eetlepels suiker, warm het door totdat
de suiker is opgelost.
Natuurlijk
kan je ook een bolletje ijs in de pavlova doen en dat garneren met de aardbeien
en de aardbeiensaus!
Let op: Er
zijn twee belangrijke dingen om te onthouden bij het maken van schuim.
Schuimgerechten zoals pavlova’s of gewoon schuimpjes mislukken als de mengkom
óf de mixhaken nat of vettig zijn. Dus zorg voor een vetvrije beslagkom/glazen
schaal. Eventueel kan je met een halve citroen de schaal vetvrij maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten