donderdag 22 november 2012

Bramen Crumble

In de zomer lekker met vers fruit maar ook voor de Feestdagen is dit een heerlijk dessert.


  • 250 gram bramen
  • 1/2 vanille stokje
  • 3 eidooiers
  • 300 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem en 1 eetlepel bloem
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • keukenpapier


Verwarm de oven voor op 200° C (Elektrisch)
Neem het vanillestokje en snijd deze overlangs open en haal het merg eruit. Doe dit met de slagroom in een pan en verwarm dit, niet koken! Meng de eidooiers met de suiker en roer daar 1 eetlepel bloem doorheen.
Giet nu de warme room bij het eidooiermengsel, blijven roeren. Doe nu alles weer terug in de pan en verhit dit en blijf nu roeren totdat het een lekker dik mengsel wordt. De custard is dan klaar.
Was de bramen en laat ze even drogen op stukjes keukenpapier. Het is natuurlijk leuk om dit toetje in kleine ovenschaaltjes te presenteren zoals op de foto maar je kan ook 1 grote schaal nemen. Verdeel nu de bramen over de ingevette ovenschaaltjes. Giet nu de custard over de bramen.
Wrijf nu een kruimelig deeg van de bloem, de basterdsuiker, de boter en een snufje zout. Verdeel dit kruimelige deeg nu over de custard en zet de ovenschaaltjes nu ongeveer 20 minuten in de oven!!
Serveer dit toetje lekker warm!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen