vrijdag 30 november 2012

Vitello Tonnato

 Een echte Italiaanse Klassieker

Vitello Tonnato
• 400 g Kalfsfricandeau
• 1 blik tonijn op olijfolie (van 200 gram)
• 3 eetlepels mosterd (Dijon)
• 2 sjalotjes (in grove stukken gesneden)
• 2 teentje knoflook
• 1 eidooier
• 2 eetlepel azijn
• 1 eetlepel kappertjes
• 2 ansjovisfilet
• 2 deciliter olijfolie
• snufje tijm
• 1 laurierblaadje
• witte wijn
• snufje zout
• versgemalen peper (uit de molen)



Verwarm je oven voor op 200° C.
Strooi over de Kalfsfricandeau zout en versgemalen peper en smeer het in met een eetlepel mosterd. Doe het vlees in een braadslede en voeg de sjalotten, tijm, laurier en de knoflook toe. Braad het vlees rosé in de oven in circa 30 à 35 minuten. Laat daarna het vlees afkoelen.

Blus de jus af met een beetje witte wijn. Zeef de jus en pureer in de keukenmachine met de eidooier, azijn een eetlepel mosterd, kappertjes, ansjovis en de uitgelekte tonijn. Als dit een gladde puree is geworden hier langzaam de olijfolie aan toevoegen tot er een mooie mayonaise ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper.

3. Snijd het vlees in mooie dunne plakken. Leg op de borden een paar plakken kalfsfricandeau en drapeer hierop de tonijnmayonaise. Garneer dit met nog paar kappertjes en eventueel een schijfje citroen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten