donderdag 7 februari 2013

Tomaat met Basilicum Soep

Tomaat met Basilicum Soep


  • 1 kg (Roma) tomaten, in de lengte doormidden snijden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • chilivlokken (kan snel teveel zijn dus met mate)
  • 1 kop vers gehakte basilicum
  • 400 milliliter tomaten, in blokjes (of uit blik)
  • 750 milliliter groentebouillon
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden °C. Leg de tomaten op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en rooster ze in ongeveer 45 minuten.
Verwarm in een grote soeppan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Doe de gesnipperde ui in de pan en bak tot deze glazig is. Voeg de geperste knoflook en de chili vlokken toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de gesneden tomaten (uit blik), verse basilicum en groentebouillon toe. Doe daarna de in de oven geroosterde tomaten erbij en kook het geheel ongeveer 30 minuten op een matig tot laag vuur.
Na een half uur is het tijd om het geheel tot een soep te pureren. Pureer de soep niet helemaal glad. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer warm. Lekker met een ciabatta of stokbrood.
Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen