vrijdag 25 januari 2013

Stoofschotel met Kip en Champignons



Stoofschotel met Kip en Champignons


  • olijfolie
  • 400 gram in blokjes gesneden kipfilet
  • 1 middelgrote bruine ui, gehakt
  • 50 gram magere spek reepjes
  • 250 gram champignons, in vieren
  • 2 - 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 2 deciliter kippenbouillon
  • kookroom
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe. Roerbak dit gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Haal het uit de pan en leg even apart in een schaal.

Voeg de ui en de spek blokjes in de pan. Roerbak dit 3 tot 4 minuten of tot de ui zacht is. Voeg nu de champignons toe en bak dit nog voor ongeveer 2 minuutjes mee. Roer de bloem en mosterd er door. Zorg dat de bloem goed wordt opgenomen en bak het even 2 minuutjes. Voeg dan al roerend de bouillon toe. Breng aan de kook. Doe de kip terug in de pan. Deksel er op. Zet het vuur laag. Laat het geheel nu gedurende 15 minuten sudderen. Naar wens evt. nog beetje bouillon toevoegen.

Voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper. Warm het nog even goed door maar het mag niet meer koken. Strooi de peterselie er over en serveer het gelijk.

Heerlijk met rijst!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen