zondag 6 januari 2013

Kalkoen op Oosterse wijze met Cashewnoten


Zelf ben ik een enorme liefhebber van gerechten met rijst. Vaak zijn deze gerechten snel klaar en kan je met de vele ingrediënten mooi variëren. 
Kalkoen op Oosterse wijze met Cashewnoten
  • 450 gram kalkoenreepjes
  • 2 theelepel Chinees Vijf Kruiden Poeder
  • 1 theelepel warme honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 wortels, ongeveer 225 gram, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote rode paprika, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
  • 8 lente-uitjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepel bloem
  • 1 theelepel sesamolie
  • 400 gram basmati rijst eventueel gemengd met wilde rijst

Maak de basmati rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
1. Leg de kalkoenreepjes in een ondiepe schaal. Meng de Chinese Vijf Kruiden poeder met de honing, sojasaus en sherry en giet over de kalkoen en roer lichtjes. Dek het geheel af en laat het in de koelkast marineren gedurende minstens 30 minuten, af en toe roeren tijdens het marineren. 
2. Verhit de zonnebloemolie in de wok. Voeg de kalkoenreepjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de wortelen en rode paprika reepjes toe en roerbak dit ook weer een minuut of 3. 
3. Strooi de lente-uitjes en cashewnoten toe en roerbak 2-3 minuten of totdat de kalkoen gaar is. Meng de bloem met 1 eetlepel water, voeg toe aan het gerecht nu nog een theelepeltje sesamolie er bij en roer het geheel nog een keer goed door.
Neem per persoon een mooi (Chinees) kommetje en vul dit met de rijst en serveer er bovenop wat heerlijke kalkoenreepjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen