maandag 14 januari 2013

Caesar Salade met Kip

Dit is een heerlijke salade die je prima als lunch kan eten!

Caesar Salade met Kip


  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 mooie kipfilets of stukjes kippenborst
  • ciabatta brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • ½ theelepel Worcestershire saus
  • citroensap 
  • Flinke snuf chilivlokken
  • 3 of 4 ansjovis filets, fijngehakt
  • 2 eetlepels goede kwaliteit mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • IJsbergsla
  • Rucola sla
  • Parmezaanse kaas geraspt

Meng 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en knoflook in een ondiepe schaal.
Voeg de kip toe en draai deze om in de marinade. Breng op smaak met vers gemalen peper en laat gedurende maximaal 2 uur in de koelkast lekker marineren.
Verwarm de oven voor op 200 C
Snijd het brood in grote, ruwe blokjes voor de croutons.
Spreid ze in een enkele laag op een bakplaat, en besprenkel het met olijfolie. Bak ze ongeveer in 10 minuten goudbruin en krokant.
Doe de knoflook in een blender met de mosterd, worcestersaus, citroensap, chilipeper en ansjovis.
Blend tot een gladde massa, voeg daarna de  mayonaise en yoghurt toe, dan weer mengen - het moet de dikte van slagroom hebben.
Maak op smaak met citroensap en versgemalen peper.
Verhit een grillpan. Leg de kip op de bakplaat bak voor 15-16 minuten, draai een of twee keer, tot ze gaar zijn.
Snijd dan de kip in mooie stukjes.

Neem nu een mooie grote sla schaal en doe hier de ijsbergsla en de rucola in. Meng dit even door elkaar. Leg de kip en de croutons op de sla en serveer hier de dressing overheen. Rasp nu wat Parmezaanse kaas over de salade.

De restant van de dressing serveer je apart in een schaaltje voor de liefhebbers.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen