donderdag 31 januari 2013

Italiaanse Eenpansmaaltijd

In de Italiaanse kleuren zit deze eenpansmaaltijd er toch geweldig uit?!

Italiaanse Eenpansmaaltijd

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 375 gram magere Italiaanse worst
  • 1 grote bruine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 middelgrote rode paprika, fijngesneden
  • 400 gram in blokjes gesneden tomaten (blik)
  • 500 gram rijst
  • 200 gram bevroren erwten
  • fijngesneden verse basilicumblaadjes
  • fijngehakte verse peterselie bladeren
  • zout
  • versgemalen peper
  • Geraspte cheddar kaas, om te dienen

Verhit de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Knip een uiteinde van elke worst. Knijp vlees in pan, iedere keer kleine stukjes. Bak het vlees, regelmatig draaien, voor ongeveer 4 tot 5 minuten of tot ze mooi bruin zijn.

Voeg de ui en knoflook toe. Bak dit al roerend, gedurende 3 minuten of tot de ui zacht is. Voeg gedroogde kruiden, cherrytomaatjes, paprika en de in blokjes gesneden tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Sudderen gedurende 8 minuten of tot de saus dikker wordt.

Voeg de rijst en erwten toe. Warm het geheel nog gedurende 2 minuten goed door. Roer de basilicum en peterselie er nu door heen. Strooi nu de cheddar kaas er over heen.

Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen