vrijdag 18 januari 2013

Broccolisoep met Courgette

Broccolisoep met Courgette



  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte, in plakjes
  • 1 krop broccoli, grof gehakt
  • 2 courgettes, schoongemaakt, in stukjes
  • 1 aardappel, geschild, fijngehakt
  • 4 kopjes (1 liter) groente-of kippenbouillon
  • 75 gram zachte blauwe kaas, verkruimeld
  • 100 milliliter room

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak al roerend, gedurende 5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de broccoli, courgette, aardappel en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook, af en toe roeren, gedurende 15 minuten of tot de groenten beetgaar zijn. Haal van het vuur en laat gedurende 10 minuten iets afkoelen.

Doe nu alles in de blender en voeg de kaas toe en meng tot een gladde massa. Doe het geheel over in een schone pan en zet het op een laag vuur. Voeg de room toe en roer door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Schep de soep in 4 mooie soepkommen en garneer met beetje room en paar brokjes blauwe kaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen