zaterdag 26 januari 2013

Coq au Vin

Coq au Vin


  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 8 kleine kippen dijen of filets
  • 25 gram boter
  • 8 sjalotjes, geschild, gehalveerd
  • 6 plakjes bacon , in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 deciliterdroge witte wijn
  • 1 1/2 kopjes kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 4 verse takjes tijm
  • 300 gram champignons, gehalveerd

Verhit 1 eetlepel olie in een grote braadpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de kip in gedeeltes voor ongeveer 4 tot 5 minuten aan elke kant, of tot ze bruin zijn. Leg ze daarna op een bord.

Verhit de resterende olie en boter in de pan. Voeg sjalotjes en spek toe. Bak dit al roerend gedurende 5 minuten of tot spek goudbruin is. Voeg de knoflook toe en bak dit 1 minuut lekker mee. Voeg de bloem toe en laat dit een minuut garen.
Voeg nu de wijn toe en breng aan de kook. Kook gedurende 2 minuten voeg nu de bouillon, laurier, tijm, champignons en kip toe. Roer door elkaar.

Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Sudder, gedurende 1 uur en 15 minuten of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

Serveer met een mooi knapperig boeren brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten