woensdag 16 januari 2013

Spruitjes met Kip en Citroen


Een verrassend recept met spruitjes!http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif   


 Spruitjes met Kip en Citroen

  • 2 takjes koriander
  • 500 gram spruitjes
  • zout en peper
  • 2 rode uien
  • 1 citroen (biololgisch)
  • 300 gr rijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 1 theelepel korianderzaad

Spruitjes schoonmaken en ongeveer 3 min blancheren in kokend water met wat zout. Pel de uien en snijd in ringen. Was de citroen, dep deze droog en rasp de schil. 
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. 
Verhit olie en boter in koekenpan, bak de kipreepjes in 6 tot 7 min. rondom goudbruin. Voeg uien en spruitjes toe met het korianderzaad en ga nog 4 minuten door met roerbakken. Pluk de korianderblaadjes van de takjes.Voeg korianderblaadjes met geraspte citroenschil toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

 Tip: Strooi er eventueel een handje vol rozijnen overheen die je even hebt laten wellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen