|
Mango Mousse |
Er bestaan meer dan duizend soorten
mango’s, die in smaak en afmetingen zeer verschillen. Mango heeft een
groengele, oranje, rode of zelfs purperrode schil. In de lengte van de mango
zit een grote smalle pit die stevig aan het vruchtvlees vastzit. Het rijpe
vruchtvlees is zacht en sappig, en lichtoranje van kleur. De mango smaakt fris
en vol, met een pikante exotische toon. Mango’s worden half rijp vervoerd,
omdat ze anders niet te vervoeren zijn. De mango is namelijk een zeer kwetsbare
vrucht. Ze kunnen niet tegen druk en een temperatuur onder de 13ºC brengt al schade
aan. Een rijpe mango ruikt sterk. Een bijna rijpe mango geeft bij zachte druk
iets mee, en de geur begint zich net een beetje te verspreiden. Er mogen geen
zwarte vlekken op de schil aanwezig zijn. Een bijna rijpe mango rijpt bij
kamertemperatuur in één tot drie dagen na. Doet ze dat niet dan zal het ook
niet meer gebeuren. Het betekent dat de mango te vroeg is geoogst en dan zal ze
niet meer rijp worden. Een rijpe mango kunt u beter maar snel opeten of
gebruiken. De smaak zal ze snel verliezen.
- 2 blaadjes witte gelatine
- 2 mango's
- 1 eetlepel limoensap
- 3 eetlepels suiker
- 125 ml slagroom
- 150 ml Griekse yoghurt of lekkere volle boeren yoghurt
- takjes munt of paar schijfjes mango voor de garnering
Week de gelatine blaadjes in ruim koud
water voor ongeveer 5 minuten. Schil de mango's, het vruchtvlees mooi los
snijden van de pit en probeer een paar mooie plakjes over te houden ter
garnering. De rest mag je pureren. In pan de mango puree met limoensap en 2
eetlepels suiker ongeveer 3 minuten laten koken. De gelatineblaadjes uitknijpen
en van het vuur af door de mango puree roeren. Nu het mengsel laten afkoelen,
af en toe even omscheppen. Nu de slagroom met de rest van de suiker stijf
kloppen. De yoghurt door de mango puree roeren, en de slagroom erdoor spatelen.
Verdeel de m ousse over 4 mooie coupes en laat dit lekker een paar uur in de
koelkast opstijven.
Garneer de coupes met een takje munt of schijfje mango.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten