donderdag 31 januari 2013

Mango Mousse


Mango Mousse
Er bestaan meer dan duizend soorten mango’s, die in smaak en afmetingen zeer verschillen. Mango heeft een groengele, oranje, rode of zelfs purperrode schil. In de lengte van de mango zit een grote smalle pit die stevig aan het vruchtvlees vastzit. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, en lichtoranje van kleur. De mango smaakt fris en vol, met een pikante exotische toon. Mango’s worden half rijp vervoerd, omdat ze anders niet te vervoeren zijn. De mango is namelijk een zeer kwetsbare vrucht. Ze kunnen niet tegen druk en een temperatuur onder de 13ºC brengt al schade aan. Een rijpe mango ruikt sterk. Een bijna rijpe mango geeft bij zachte druk iets mee, en de geur begint zich net een beetje te verspreiden. Er mogen geen zwarte vlekken op de schil aanwezig zijn. Een bijna rijpe mango rijpt bij kamertemperatuur in één tot drie dagen na. Doet ze dat niet dan zal het ook niet meer gebeuren. Het betekent dat de mango te vroeg is geoogst en dan zal ze niet meer rijp worden. Een rijpe mango kunt u beter maar snel opeten of gebruiken. De smaak zal ze snel verliezen. http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 mango's
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels suiker
  • 125 ml slagroom
  • 150 ml Griekse yoghurt of lekkere volle boeren yoghurt
  • takjes munt of paar schijfjes mango voor de garnering
Week de gelatine blaadjes in ruim koud water voor ongeveer 5 minuten. Schil de mango's, het vruchtvlees mooi los snijden van de pit en probeer een paar mooie plakjes over te houden ter garnering. De rest mag je pureren. In pan de mango puree met limoensap en 2 eetlepels suiker ongeveer 3 minuten laten koken. De gelatineblaadjes uitknijpen en van het vuur af door de mango puree roeren. Nu het mengsel laten afkoelen, af en toe even omscheppen. Nu de slagroom met de rest van de suiker stijf kloppen. De yoghurt door de mango puree roeren, en de slagroom erdoor spatelen. Verdeel de m ousse over 4 mooie coupes en laat dit lekker een paar uur in de koelkast opstijven.

Garneer de coupes met een takje munt of schijfje mango.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen