donderdag 28 februari 2013

Tomaten Paprika Soep

Tomaten Paprika Soep


  • 1 rode ui
  • 400 grams tomaten (liefst pomodori), 
  • 3 mooie rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (pimenton)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 150 ml crème fraiche
  • bieslook, fijngesneden

Pel en snipper de ui fijn. Ontvel de tomaten en maak de paprika’s schoon en snijd ze klein. Fruit de ui in de olijfolie met de knoflook. Voeg de tomaten, de paprika’s en de paprikapoeder toe en fruit ze mee. Blus ze af met 1 liter water. Voeg het groentenbouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes door koken.
Pureer de soep met de staafmixer of de blender.
Schep de soep in 4 mooie soepkommen en roer er een lepel crème fraîche door heen en garneer met wat fijngesneden bieslook.






2 opmerkingen:

  1. Moeten de tomaten in kleine stukjes gesneden worden en de zaadjes worden verwijderd? Kan het niet terugvinden in je beschrijving. Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel het velletje er af en zelf zou ik de pitjes wel verwijderen. Hoe groot de stukjes zijn maakt niet uit want je gooit het uiteindelijk in de blender. Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen