maandag 4 maart 2013

Salade met Gepocheerde Kip

Salade met Gepocheerde Kip

  • 2  kipfilets
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mangochutney
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
  • 2 baby sla harten, bladeren gescheiden of sla naar keuze
  • 2 middelgrote nectarines, in partjes gesneden
  • 2 komkommers, fijngehakt (of Libanese komkommers, bij Turkse en Marokkaanse winkels is nog de zogenaamde Libanese komkommer te koop, half zo groot als de gewone komkommer, wat zoeter en met een lekker dun schilletje)
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen, geroosterd

Leg de kip in een grote pan. Dek af met koud water. Breng aan de kook op een matig vuur. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Sudder gedurende 5 tot 7 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal van het vuur laat het 5 minuten staan, haal dan de kip uit de pan en snijd deze in blokjes.

Meng de mayonaise, yoghurt, chutney, kerriepoeder en bieslook in een kom.

Schik de slablaadjes, nectarine, komkommer en kip op een groot bord. Besprenkel met dressing. Bestrooi met de geroosterde amandelen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen