dinsdag 5 maart 2013

Fattoria La Vialla


Fattoria La Vialla is een biologisch en biodynamisch familiebedrijf dat 1342 hectare beslaat in Chianti, omgeven met de typisch Toscaanse cipressen. Het bedrijf maakt zelf ook de bekende wijn uit de streek, op hun 123 hectare chianti wijngaarden. 

Daarnaast persen ze eigen olijfolie van 24.000 olijfbomen, fokken ze honderden schapen voor de beste pecorinokaas, houden ze 100 bijenfamilies en verbouwen ze daarnaast ook nog 16 soorten groente, fruit, bonen en granen. Waaronder tomaten, paprika’s, aubergines, artisjokken, uien, basilicum, aardbeien en vijgen.

Het met prijzen bekroonde La Vialla begon in 1978 vanuit een Lo Franco-familietraditie, gestart door Piero en Giuliana Lo Franco en wordt nu gerund door de drie broers Gianni, Antonio en Bandino. Gasten kunnen elke middag in de fattoria lunchen; bij mooi weer natuurlijk lekker buiten. 
En ook in Nederland kun je al van de biologische producten genieten, bestel online de gratis brochure. Of neem rustig een kijkje op hun website!!
Dit jaar kwamen tussen de molenstenen van de olijfoliemolen van landhuis La Lignana niet alleen olijven terecht, maar samen met hen eerst basilicum en later ook rozemarijn. Wat hebben de "Viallini" uitgespookt?


Samen met de olijfolie “novo” maakte de winterse Fattoria heerlijke nieuwtjes met intense smaken: drie oliĆ«n (“novo” en nieuw!) met basilicum, rozemarijn en pikante rode peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten