woensdag 6 maart 2013

Eclairs gevuld met Aardbeien en Bakkersroom




Eclairs gevuld met aardbeien en Bakkersroom

Voor de bakkersroom:
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 65 gram bloem
  • halve liter melk
Klop de dooiers met de suikers tot een crème, voeg al mixend de bloem beetje bij beetje toe, roer daarna de melk er in delen door. Breng het mengsel al roerend op een laag vuurtje aan de kook en laat het vijf minuutjes doorkoken. Zet intussen een bak met koud water klaar en laat daarin onder af en toe roeren de room afkoelen.

Voor het soezendeeg:
  • 45 gram roomboter
  • een snufje zout
  • 100 ml watere
  • 60 gram bloem
  •  2 eieren 
Breng het water met zout en boter aan de kook en voeg als alle boter goed gesmolten is de bloem in één keer toe, roer tot een gladde massa die makkelijk van de bodem van de pan loslaat. haal dan de pan van 't vuur en roer er een ei door, roer het volgende ei er pas door als het eerste ei helemaal is opgenomen. Doe  het mengsel in een spuitzak en spuit 6 strepen van ongeveer 8 cm. lang op een ingevette bakplaat. Schuif de plaat in een voorverwarmde (ongeveer 225C) oven en bak de eclairs in 15-20 minuten lekker bruin. Laat de eclairs in de oven afkoelen.
Snijd de eclairs open en leg een paar in plakjes gesneden aardbeien op de bodem, spuit er een toef bakkersroom op en daarna nog wat plakjes aardbei. Zet 't dekseltje erop.
Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Tip: Ook lekker is de eclairs vullen met aardbeienroom.
Pureer 100 gram aardbeien, meng dit met 200 gram magere kwark, theelepel geraspte citroenschil, en 100 milliliter stijfgeslagen slagroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen