dinsdag 26 maart 2013

Pasta met Rucola Pesto



Pasta met Rucola Pesto

  • 400 gram verse pasta 
  • Geraspte Parmezaanse kaas, om te garneren
  • Baby rucola, om te garneren

Rucola pesto

  • 1 bosje rucola, schoongemaakt
  • 1/2 kop basilicumblaadjes
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 35 gram geroosterde walnoten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • zout
  • vers gemalen peper

Voor de Rucola pesto, leg de rucola, basilicum, Parmezaanse kaas, walnoten, pijnboompitten en knoflook in de kom van een keukenmachine en maal dit fijn. Terwijl de machine draait, voeg geleidelijk, druppel gewijs, de olie toe totdat je een mooie massa hebt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar. Laat goed uitlekken en daarna terug in de pan en voeg de rucola pesto toe. Voorzichtig omscheppen om te mengen.

Verdeel gelijkmatig over vier mooie borden en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over heen, garneer met wat baby rucola.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen