zondag 24 maart 2013

Frittata met Groene Asperges en Tomaat

Frittata met Groene Asperges en Tomaat
  • 300 gram aardappelen, geschild en grof geraspt
  • 6 eieren
  • 500 gram groene asperges
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tomaten in plakjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Was de asperges en snijd het hout achtige gedeelte er af en schil ze. Kook de helft van de asperges in kokend water met een snufje zout in 8 minuten gaar. De andere helft snij je in kleinere stukjes en die kook je 5 minuutjes mee. Giet daarna de asperges af.
Verhit de olie in een goede koekenpan en fruit hierin de ui en de geraspte aardappel voor ongeveer 12 minuten. Laat het niet bruin worden. Breng het op smaak met (zout) en versgemalen peper.
Kluts de eieren met wat (zout) en versgemalen peper. Meng dit met de aspergeschijfjes goed door het aardappelmengsel. Leg hier bovenop dan de plakjes tomaat. Laat nu de frittata op een laag vuur stollen. Met behulp van een deksel keer je de frittata een keer en laat hem dan nogmaals 3 minuten in de pan.

Nu kan je de frittata in stukken snijden en serveren op een bord.
Geef er de groene asperges bij.

Voor de niet vegetariƫr kan je er een paar plakjes Serranoham bij serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen