woensdag 6 maart 2013

Doperwtenmousse met garnaaltjes en kervel


Groen is de kleur van het voorjaar! Ook op tafel doet deze kleur het uitstekend want in al die groene voorjaars groenten zitten veel vitamines, mineralen en vezels.http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Doperwtenmousse met garnaaltjes en kervel

  • 125 gram verse doperwten (zak 200 g, koelvers)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Paar blaadjes verse munt
  • 150 gram Hollandse garnalen
  • Kervel
Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt, bij kleine iets meer, ook kwestie van smaak, tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kleine glaasjes een beetje doperwtenmousse en verdeel hierover de Hollandse garnalen. Snijd wat kervel fijn en strooi dit ter garnering over de glaasjes.


2 opmerkingen:

  1. 8 blaadjes munt nodig en dan maar 3 pureren; En de rest? is wellicht tikfout?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Unknown, ik heb het aangepast, dank voor je reactie .

    BeantwoordenVerwijderen