Gegrilde courgette met een Salade Caprese |
- 4 courgettes, zeer dun gesneden plakjes in de lengte
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 4 tomaten, zaadjes verwijderd, fijngesneden (gepliceerd)
- 2 x 120 gram buffelmozzarella ballen, uitgelekt, in stukjes ( of neem de kleine bocconcini)
- basilicumblaadjes
Rucola salsa
- 1 handje rucola, stengels verwijderd
- 1 bosje bladpeterselie verlaat
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel kleine gezouten kappertjes, afgespoeld, uitgelekt
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 60 milliliter extra vierge olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper
Voor de Rucola salsa, plaats ingrediƫnten in een keukenmachine, breng op smaak met zeezout en peper, vervolgens pureren. Voeg eventueel een klein beetje water toe om de dikte goed te krijgen (naar wens).
Verwarm grillpan (of panini toaster). Borstel over de courgetteplakjes een beetje olie. Grill de plakjes, draai een keer, gedurende 5 minuten ze mogen net dat donkere randje krijgen. Schik courgetteplakjes op de borden en schep er de tomaat en mozzarella overheen.
Besprenkel met de Rucola salsa. Garneer met een paar mooie basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten