maandag 11 maart 2013

Pilav met Voorjaarsgroenten en verse Kruiden

Pilav met Voorjaarsgroenten en verse Kruiden



  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei (alleen het witte gedeelte), in dunne ringetjes gesneden
  • Geraspte schil en sap van 1/2 limoen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette, fijngesneden
  • 150 gram sperziebonen, snijd ze in stukjes van 1 cm 
  • 150 gram vers of bevroren erwten
  • 400 gram rijst, gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 100 gram gehakte gemengde verse kruiden (zoals munt, peterselie en bieslook)
  • 40 gram geschaafde amandelen, geroosterd

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een matig laag vuur. Voeg de prei, de citroenschil, knoflook, courgette, bonen en erwten, breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper, roerbak dit gedurende 10 minuten, tot de groenten bijna gaar zijn.

Voeg de (al gekookte) rijst toe en verwarm dit al roerend nog eens 2-3 minuten mee totdat het gerecht lekker verwarmd is. 
Roer nu op het laatst de kruiden en het limoensap er door heen.

Serveer de Pilav in leuke kommetjes en bestrooi met de amandelschaafsel.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen