maandag 11 maart 2013

Ratatouille



Ratatouille

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes verwijderd en fijngesneden
  • Zout 
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aubergine, in plakjes 1/2 cm dik
  • 1 courgette, in plakjes 1/2 cm dik
  • 1 gele courgette, plakjes 1/2 cm dik
  • 1 rode paprika, in plakjes 1/2 cm dik

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
In een kleine kom de sjalot, knoflook, tomatenpuree, tijm, zout en peper door elkaar roeren
Vet een ovenschaal in.
Giet het kruiden-puree mengsel in de ovenschaal.
Leg nu, de aubergine, courgette, paprika in een cirkel in de ovenschotel. (zie foto)
Besprenkel de groenten met olijfolie.
Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Bak de ratatouille schotel in 25-30 minuten in de oven gaar.

Serveer met rijst of couscous.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen