zaterdag 5 mei 2012

Zomerstamppot


  • 1 kilo gram kruimige aardappelen
  • runderchipolata worstjes
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1/2 krop ijsberg sla, fijn gesneden
  • munt
  • pureestamper
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Bak ondertussen de worstjes in een koekenpan rondom bruin in 10 minuten.
Verwarm de melk, giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en klontje boter tot een smeuïge puree.
Kook de diepvries erwtjes in 3 minuten beetgaar en schap ze met de slareepjes door de puree. Voeg ook de reepjes munt toe.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de stamppot en de worstjes over 4 borden en serveer gelijk, zo blijft de sla knapperig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen