donderdag 3 mei 2012

Kersen Clafoutis

Kersen, zongerijpt, zacht en zoet en heerlijk zomers!!!




  • 1 bak kersen (500 g)
  • 6 el kristalsuiker fijn
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 1 bakje amandelschaafsel (55 g)
  • 75 g bloem
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 200 ml volle melk
  • 1 beker slagroom (250 ml)
1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de ovenschaal met 2 el suiker. Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter. Bestrooi met 1 el suiker en laat even intrekken. 2. Rasp de gele schil van de citroen. Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje. Maal de amandel in de keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, 1 mespunt zout en 2 el suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad. Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg het vanillemerg toe. 3. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Strooi de rest van de suiker over de clafoutis. Serveer lauwwarm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen