maandag 28 mei 2012

Spaghetti alla Carbonara


350 g spaghetti
140 g pancetta, in blokjes, of gerookt spek, kleingesneden
2 theelepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 ei
4 eidooiers
50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het spek een paar minuten in de olie, tot het goudbruin en krokant is. Voeg de knoflook toe, bak 1 minuut en zet dan het vuur uit. Klop het ei en de eidooiers met het grootste deel van de Parmezaanse kaas en wat zout en peper los.  
Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookwater. Roer het losgeklopte eimengsel en een eetlepel kookwater door de pasta tot deze goed bedekt en romig is. (Door de warmte van de pasta worden de eieren zachtjes gaar.) 
Roer het spek en de knoflook erdoor en serveer, bestrooid met de resterende Parmezaanse kaas.









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen