donderdag 3 mei 2012

Asperges met rauwe ham en nieuwe aardappelen


  • 500 gram asperges
  • 500 gram nieuwe aardappelen
  • 4 eieren
  • 150 gram rauwe ham
  • zout 
  • versgemalen peper
  • bieslook gesnipperd
  • truffelolie of gesmolten boter
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. (1-2 cm).
Kook de asperges in een ruime pan met een snufje zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en zet ze op in  een pan met ruim water en een snufje zout. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15-20 minuten.
Kook de eieren 5 minuten.
Neem de asperges voorzichtig uit de pan en leg deze op een mooie serveerschaal. Pel de eieren. Leg de aardappelen ook op de schaal en besprenkel deze met de gesmolten boter of de truffelolie, strooi er de bieslook over en versgemalen peper. Snijd de eieren in stukjes en serveer dit met de ham op de schaal met de asperges en de aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen