zaterdag 5 mei 2012

Zomerse Gazpacho

Iedereen kent de rode gazpacho wel maar deze gele is ook echt verrukkelijk!!

  • 600 gram gele tomaten
  • 2 gele paprika's
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 komkommer geschild en in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 1/2 deciliter heldere groentebouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • citroensap
  • 4 eetlepels blokjes paprika rood en oranje
  • 2 lente uitjes in dunne ringetjes
Pureer de tomaten, paprika, ui, knoflook, en komkommer. Voeg de olijfolie toe en langzaam de bouillon toevoegen. Maak de soep op smaak met zout en versgemalen peper en citroensap. Laat dit nu een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Serveer de soep in leuke longdrinkglazen en garneer met de paprika blokjes en de ringetjes lente ui!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen