zondag 6 mei 2012

Citroenkip uit de oven

  • 4 kipfilets
  • 2 citroenen
  • tijm
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Boen 1 citroen goed schoon en snijd deze in partjes. De andere citroen uitpersen. Maak een marinade van het citroensap, de blaadjes tijm, teentje knoflook de honing en de olijfolie. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de kipfilet met de marinade en zet het daarna afgedekt in de koelkast. Laat dit nu even een half uurtje in trekken. Doe nu de kipfilet in een ovenschaal met de partjes citroen. Bak de kipfilet in ongeveer 25 minuten mooi bruin en gaar,

Lekker met gebakken krieltjes en sperzieboontjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen