zaterdag 6 april 2013

Chili Knoflook Garnalen met brood



Chili Knoflook Garnalen met brood


  • 2 theelepels olijfolie
  • 80 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes overlangs
  • 2 lange verse rode chilipepers, fijngesneden
  • 1 kilogram gepelde grote garnalen
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 3 theelepels geraspte limoenschil
  • bosje gehakte verse koriander
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Rucola sla om te garneren
  • Knapperig brood, gesneden, ingesmeerd met beetje knoflook en olie, getoast om te serveren


Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de chilipeper toe en bak al roerend 1 minuut tot het lekker begint te geuren. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak gedurende 3-4 minuten of tot de garnalen net gaar zijn.

Voeg het limoensap, limoenschil en koriander aan het garnalen mengsel roer mooi door elkaar.
Verdeel de garnalen over de borden en serveer met rucola en knapperig brood.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen