zondag 7 april 2013

Penne met Chorizo en Kers Tomaatjes

Penne met Chorizo en Kers Tomaatjes


  • 400 gram Penne pasta
  • 1 courgette, gehalveerd, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 grote rode ui, gehalveerd, in dunne plakjes gesneden
  • 250 gram chorizo, in dunne plakjes gesneden, velletje verwijderen
  • 400 gram Kers tomaten, in de lengte gehalveerd
  • 1 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 120 gram Rucola
  • Fijn geraspte Parmezaanse kaas, voor garnering

Kook de Penne beetgaar in een grote pan met gezouten kokend water. Voeg de courgette in de laatste minuut van het koken toe. Laat ze uitlekken en terug in de pan. 

Verhit ondertussen de olie in een grote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, af en toe roeren, gedurende 2 minuten. Voeg de chorizo ​​toe en bak, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot chorizo ​​knapperig is. Voeg de tomaten toe en bak deze gedurende 4 minuten mee of tot ze zacht zijn. Voeg een scheutje balsamicoazijn toe.

Voeg het chorizo ​​mengsel en de rucola door de pasta en hussel het mooi door elkaar. 
Verdeel de pasta over vier mooie kommen en bestrooi met Parmezaanse kaas.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen