zaterdag 13 april 2013

Broodje Caprese

Eindelijk begint dan de lente! Wat is er dan lekkerder dan te genieten van een lekker glas wijn en een lekker broodje geïnspireerd op de beroemde Italiaanse salade Caprese. 
Broodje Caprese

  • 4 boterhammen
  • 4 tomaten
  • 200 gram buffelmozzarella
  • 8 blaadjes basilicum
  • kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 250 gram gemengde sla
Snijd de mozzarella in mooie plakjes en verdeel ze over de boterhammen. Leg er wat kappertjes en de blaadjes basilicum op en bedek ze met de plakjes tomaat. Gratineer ze in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Maak ondertussen de sla met de rauwkost aan met de olijfolie en het limoensap. Voeg eventueel nog wat gemalen peper toe. Verdeel dit over de borden en serveer de gegratineerde boterhammen er bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen