donderdag 18 april 2013

Asperge Risotto

Een mooi voorjaars gerecht met asperges!

Asperge Risotto

  • 1 liter groentebouillon
  • 2,5 deciliter witte wijn
  • 80 milliliter extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gram arboriorijst (Risotto rijst)
  • 2 theelepels limoenrasp
  • 2 theelepels limoensap
  • 325 gram groene asperges
  • 1,5 deciliter room
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout
  • versgemalen peper

Verhit de bouillon en wijn in een grote pan en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en dek je de pan af. Ontdoe de asperges van de houtige uiteinden en snij in stukjes van ongeveer 3 centimeter. 
Verhit de olijfolie in een andere grote plan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten op matig vuur, of tot hij zacht is. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend is.
Voeg met een grote soeplepel een flinke scheut hete bouillon toe en verwarm alles al roerend op matig vuur, of tot alle vocht is geabsorbeerd. Voeg al roerend gedurende 20-25 minuten telkens een flinke scheut bouillon toe, of tot alle bouillon is geabsorbeerd en de rijst gaar en romig is. Voeg de asperges toe gedurende de laatste 5 minuten dat de rijst kookt. Haal de risotto van het vuur.
Laat hem 2 minuten staan en roer dan de room, de geraspte Parmezaanse kaas en de limoenrasp en limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en zwarte peper. 
Serveer gelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen