zaterdag 27 april 2013

Cantuccini

Cantuccini


  • 200 gram ongezouten amandelen
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • zout
  • 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel met suiker, amandelen, de amandellikeur, een snufje zout en het merg van een vanillestokje. Voeg de eieren toe en rasp er een sinaasappelschil doorheen. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elk stuk tot een staaf met een doorsnee van circa 3 cm. Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik. 
Bak de staven in circa 30 minuten goudbruin. Neem de staven uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd de staven met een mes in schuine plakjes van circa 1 cm dik. Doe dit wel voorzichtig. Leg de plakjes op het bakblik en droog de cantuccini nog 5 - 7 minuten in de oven. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.



TIP: In een luchtdichte trommel kunt u de cantuccini 2 weken bewaren.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen