zondag 14 april 2013

Mini Bloemkool hapjes

Mini Bloemkool hapjes

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 extra groot ei plus een eiwit
  • 60 milliliter magere kwark
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • 1 teentje knoflook , geperst
  • vers gemalen zwarte peper,
  • zout
Verwarm de oven voor tot 220 C. Vet een 24 mini muffin vorm in met beetje olie.

Was de bloemkool en breek deze in stukjes. Doe de bloemkool in de keukenmachine en pulse totdat het een rijst-achtige textuur krijgt. Plaats de bloemkool in een magnetron veilige kom en doe het even voor ongeveer 8 minuten in de magnetron. 

Verwijder de bloemkool uit de magnetron en meng het met de rest van de ingrediĆ«nten. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Roer door elkaar. Plaats terug in de magnetron gedurende 2 minuten. 

Schep bloemkool mengsel in de muffinvormpjes, druk het mengsel een beetje aan zodat het een beetje compact gaat worden.

Plaats muffin vorm direct op rooster en bak in 20 - 30 minuten, of wanneer de bovenkant mooi goudbruin begint te worden. Haal uit de oven, laat beetje afkoelen en haal het met een siliconenspatel uit de vorm.

Serveer het warm.

Lekker met een beetje pizzasaus.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen