maandag 8 april 2013

Voorjaars Pilav met Groenten

Voorjaars Pilav met Groenten



  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 400 gram kopjes basmatirijst, afgespoeld
  • 2 1/2 kopjes zout-gereduceerde groentebouillon
  • 1 wortel, geschild, in blokjes gesneden
  • 125 gram sperziebonen, schoongemaakt, gesneden in stukjes van 3 cm 
  • 125 gram verse of diepgevroren erwten 
  • 2 tomaten, in stukjes
  • beetje gehakte verse dille


Verhit de olie in een goede koekenpan op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten.

Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Voeg nu de wortel, bonen en erwten toe aan het ui/knoflookmengsel en roerbak dit voor zo'n 10 minuten. Check even of de sperziebonen beetgaar zijn. Als laatste voeg je de tomatenblokjes en de dille toe. Roer het geheel even goed door elkaar en meng dit uiteindelijk met de basmatirijst.

Schep het gerecht in leuke kommetjes en serveer het gelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen