maandag 24 december 2012

Potage à la reine



Koninginnesoep, (Potage à la reine) komt oorspronkelijk uit Frankrijk.
Een soep is altijd heerlijk als voorgerecht, of als hoofdgerecht, serveer er dan een lekker boerenbrood bij. 

Koninginnesoep

 Voor de Bouillon
  • 2 liter water
  • 1 soepkip
  • 1 ui
  • 500 g soepgroente (bleekselderij, prei en wortel)
  • bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)
  • vers gemalen peper
  • foelie
Voor de roux
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1,5 liter gezeefde en ingekookte bouillon
Voor het afmaken
  • 1 deciliter room
Garnering
  • 100 g doperwtjes
  • 100 g worteltjes in kleine blokjes (even laten blancheren)

Laat de kip met de kruiden en groenten enkele uren trekken. Haal het kippenvlees van de botten. Snijd het mooiste (het witste) kippenvlees in mooie stukjes.
De soepgroenten gebruik je verder niet meer. Zeef de bouillon en laat deze tot 1,5 liter inkoken.
Maak een roux van de boter en de bloem en voeg de ingekookte bouillon toe.
Vlak voor het opdienen: Voeg de stukjes kip, worteltjes en doperwtjes toe aan de soep. Maak de soep nu af met de room.
Voeg peper en zout naar smaak toe.


Serveer de soep in een mooie soep terrine. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen