Koninginnesoep, (Potage à la reine) komt oorspronkelijk uit
Frankrijk.
Een soep is altijd heerlijk als voorgerecht, of als
hoofdgerecht, serveer er dan een lekker boerenbrood bij.
Koninginnesoep |
Voor de Bouillon
- 2 liter water
- 1 soepkip
- 1 ui
- 500 g soepgroente (bleekselderij, prei en wortel)
- bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)
- vers gemalen peper
- foelie
Voor
de roux
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1,5 liter gezeefde en ingekookte bouillon
Voor
het afmaken
- 1 deciliter room
- 100 g doperwtjes
- 100 g worteltjes in kleine blokjes (even laten blancheren)
De soepgroenten gebruik je verder niet meer. Zeef de bouillon en laat deze tot 1,5 liter inkoken.
Maak een roux van de boter en de bloem en voeg de ingekookte bouillon toe.
Vlak voor het opdienen: Voeg de stukjes kip, worteltjes en doperwtjes toe aan de soep. Maak de soep nu af met de room.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer de soep in een mooie soep terrine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten