maandag 17 december 2012

IJstaart a la Nigella


Wil je echt even uitpakken met de Feestdagen of gewoon omdat je het lekker vindt....dit is zooooo fantastisch lekker!!!

  • 2 Liter Vanilleroomijs
  • 100 Gram Hazelnoten
  • 1 pak Milka Chocowafer
  • 1 zak mini Twix
  • Springvorm 24 -26 cm 
  • Huishoudfolie
Haal het ijs uit de vriezer om wat zachter te worden. 
Doe de koekjes, en de Twixjes in een diepvriesxak en sla met de deegroller tot kruimels en brokken. Met de keukenmachine de hazelnoten fijn maken. Doe het ijs in een mengkom, voeg de koekkruimels en de fijngemaakte hazelnoten toe en meng het geheel.

Bekleed een springvorm met huishoudfolie en doe het ijs erin, doe de folie ook over het ijs om ijskristallen te voorkomen. Laat in de vriezer weer hard worden. 

Wanneer je het Grande Dessert gaat serveren kan je het eventueel garneren met nougatine of met hagelslag.

Ook leuk is om 1 tablet extra donkere chocolade met 1 eetepel kokosolie te smelten. De kokosolie stolt onder de 25° C dus garneer je de ijstaart met de gesmolten chocolade dan stolt dit gelijk op je dessert!!

Smullen maar!


1 opmerking:

  1. Hallo Anneke,

    Ik kwam op je blog doordat ik op zoek was naar een verjaardagsijstaart voor onze dochter. Deze ga ik zeker proberen! Succes met je blog en ik blijf je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen