- 2
gesnipperde uien
- 3-5
fijngehakte teentjes knoflook
- 3 el olie
- 400 gr
half om half gehakt
- 2 tl
oregano
- 1 gele en
1 rode paprika in in reepjes
- 2-3
jalopeñopeper (uit potje)
- 2 el bloem
- 1tl
djinten
- blikje
maïs
- 3 dl
vleesbouillon
- 2 blikken
rode kidneybonen
- peper en
zout
- 3 el
fijngehakte koriander
- 1 bekertje
zure room
- 100 gr
geraspte kaas
- 1-2
avocado's in plakken
Fruit de uien met de knoflook in de olie in een mooie
braadpan enkele minuten zonder dat het kleurt. Voeg het gehakt toe en bak het
op een hoog vuur snel rul. Voeg de oregano, de paprika's en de peper toe en
fruit alles nog enkele minuten. Roer de bloem erdoor en bak dit even kort mee.
Voeg de djinten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Maak het
tot een mooi gladde massa. Meng de kidneybonen er door en de maïs,
laat alles op een middelmatig vuur goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover en serveer met de zure room, de kaas en de avocado.
laat alles op een middelmatig vuur goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover en serveer met de zure room, de kaas en de avocado.
Ook lekker met een beetje rijst!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten