zaterdag 1 december 2012

Kerst


Het is nooit te vroeg om je voor te bereiden voor de Kerst, dus het is een goed idee om nu alvast met de planning te beginnen. Om je alvast in de stemming brengen geef ik je hier alvast wat inspiratie.

Neem de tijd om te nu alvast te kijken en eventueel een keer voor de proef iets klaar maken dit alles om paniek op het laatste moment te voorkomen.

Om in stijl te beginnen begin je met een Amuse Bouche, of gewoon amuse; een lekker klein hapje wat je voor het diner serveert, samen met het aperitief. Met een amuse begint het kerstdiner al direct feestelijk! Als voorbeeld gebruik ik Toast met Makreelrillette.

Als koud voorgerecht kan je beginnen met een heerlijke Garnalen cocktail. Dit is echt een klassieker.

Hierna kan je een warm voorgerecht kiezen zoals een mooie heldere bouillon met kastanjechampignons.

Een klassiek hoofdgerecht is natuurlijk de kalkoen! Dit jaar gevuld met een Cranberry-Kastanjevulling. Let wel op dat je rekening houdt met de bereidingstijd want zo'n kalkoen heeft wel een paar uurtjes nodig!!

Als dessert kan je deze mooie Mini-pavlova’s met Aardbeien maken.

Heel veel succes en geniet van de mooie Feestdagen!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten