woensdag 19 december 2012

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm


Een lekker, makkelijk en snel soepje!!!http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif 


  • 1 el olijfolie
  • 3 lente uitjes in ringen
  • 2 el gehakte verse basilicum
  • 7 dl kippenbouillon
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 2 el groene pesto
  • 125 crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 gr gerookte zalm
Neem een mooie soeppan en verhit hierin de olijfolie en fruit de ui en aardappelblokjes ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook dit 10 minuten. Voeg de basilicum en de pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Klop de crème fraîche met de kerriepoeder lobbig.
Schenk de soep in 4 mooie koppen en schep een lepel kerrie room in de soep en verdeel de zalm reepjes over de koppen. Garneer het met gemalen rode peperkorrels.

Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen