- 2 eetlepel(s) Hollandse mosterd
- 125 milliliter Room
- 25 gram roomboter
- 3 eetlepel(s) Gembersiroop
- 1 stuk(s) Eidooier van scharrelei
- 1 eetlepel(s) Bloem
- 1 liter groentenbouillon
- 1 snufje(s) Peper
- 1 snufje(s) Zout
- bieslook
In een kom de mosterd en de eidooier door elkaar roeren. Daarna de room en de gembersiroop toevoegen en door elkaar roeren. Mengsel apart zetten.
In een pan de boter smelten (mag niet bruin worden). Bloem toevoegen en flink roeren zodat er geen klonten meer in zitten; even kort aan de kook brengen (mengsel wordt zichtbaar dikker). Scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen en na elk scheutje mengsel aan de kook brengen (niet doorkoken!). Halverwege de rest van de bouillon toevoegen. Als de bouillon kookt het mosterd-/room-/eimengsel toevoegen. Blijf roeren tot de soep goed gebonden is.
Peper en zout naar smaak toevoegen. Soep opdienen met beetje bieslook voor de garnering.
Tip;
ook lekker is het om wat magere spekreepjes uit te bakken, serveer dit apart in
een schaaltje zodat je gasten het naar wens in hun eigen soep kunnen doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten