zaterdag 1 december 2012

Heldere Kastanjechampignon Soep



Voor de bouillon:
  • 1 schenkel van ca. 400 g, 
  • 2 dikke prei
  • 1 winterwortel
  • 2 grote uien
  • 4 laurierblaadjes,
  • 2 takjes tijm,
  • 2 takjes kervel,
  • 2 takjes lavasblad (of gedroogd)
Voor de soep:
  • 250 g gehakt half om half
  • Kopje gezouten roomboter, 
  • 1 teen knoflook,
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
  • Peterselie,
  • zout
  • versgemalen peper
Snij de groenten voor de bouillon in grove stukken en doe deze met de schenkel in een soeppan met water met de kruiden.
Trek een bouillon in ongeveer 2 uur. Des te langer je trekt, des te smakelijker de bouillon. Zeef de bouillon en hou de schenkel apart. Snij het vlees klein en doe terug in de bouillon.

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Doe ruim roomboter in een koekenpan en smoor de in plakjes gesneden kastanjechampignons zachtjes gaar.
Kruid het gehakt. Maak van het gehakt soepballetjes en doe deze in de bouillon.
Knijp het teentje knoflook uit boven de bijna gaar gesmoorde kastanjechampignons en voeg het mengsel toe aan de bouillon.
Verhit de soep totdat de soepballetjes gaar zijn en serveer in kommen. Sprenkel er wat lente-ui ringetjes overheen en wat peterselie.

Serveer dit met een heel donker boerenbrood, eventueel met eigengemaakte kruidenboter.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen