Voor de bouillon:
- 1 schenkel
van ca. 400 g,
- 2 dikke
prei
- 1
winterwortel
- 2 grote
uien
- 4
laurierblaadjes,
- 2 takjes
tijm,
- 2 takjes
kervel,
- 2 takjes
lavasblad (of gedroogd)
Voor de soep:
- 250 g
gehakt half om half
- Kopje
gezouten roomboter,
- 1 teen
knoflook,
- 400 gram
kastanjechampignons
- 2
lente-uitjes in dunne ringetjes
- Peterselie,
- zout
- versgemalen
peper
Snij
de groenten voor de bouillon in grove stukken en doe deze met de schenkel in een soeppan
met water met de kruiden.
Trek
een bouillon in ongeveer 2 uur. Des te langer je trekt, des te smakelijker de
bouillon. Zeef de bouillon en hou de
schenkel apart. Snij het vlees klein en doe terug in de bouillon.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Doe ruim
roomboter in een koekenpan en smoor de in plakjes
gesneden kastanjechampignons zachtjes gaar.
Kruid het gehakt. Maak van het gehakt soepballetjes en
doe deze in de bouillon.
Knijp het teentje knoflook uit boven de bijna gaar gesmoorde kastanjechampignons en voeg het mengsel toe aan de bouillon.
Verhit de soep totdat de soepballetjes gaar zijn en serveer in kommen. Sprenkel er wat lente-ui ringetjes overheen en wat peterselie.
Knijp het teentje knoflook uit boven de bijna gaar gesmoorde kastanjechampignons en voeg het mengsel toe aan de bouillon.
Verhit de soep totdat de soepballetjes gaar zijn en serveer in kommen. Sprenkel er wat lente-ui ringetjes overheen en wat peterselie.
Serveer dit met een heel donker
boerenbrood, eventueel met eigengemaakte kruidenboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten