Ovenschotel met Courgette
|
- 2 courgettes
- 500 gr rundergehakt
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels italiaanse kruiden
- 1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 1/2 cm dik
- 2 dl Room Culinair
- 150 gr gratinkaas of geraspte jonge kaas
- zout en peper
- ingevette ovenschaal
Gehakt in olijfolie lekker rul bakken.
Tomaten met vocht, zout, peper, en knoflook toevoegen en op zacht vuur ongeveer
15 minuten laten pruttelen. De in plakjes gesneden courgette en de kruiden
toevoegen en mengsel nog ongeveer 10 minuten laten stoven.
Aardappelen in water met zout 10-15 minuten laten koken. Oven voorverwarmen op 220 °C.
Aardappelen in water met zout 10-15 minuten laten koken. Oven voorverwarmen op 220 °C.
De ingevette ovenschaal vullen met om en
om laagjes gehaktmengsel en aardappelen. Eindigen met laagje aardappelen. Room
Culinair erover schenken en kaas erover strooien. Gerecht ongeveer 15 minuten
in midden van oven zetten tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten