donderdag 30 mei 2013

Macaroni Salade

Lekker voor bij de picknick of gewoon thuis tijdens je lunch, lekker in het zonnetje in je tuin.

Macaroni Salade


  • zeezout
  • 500 gram gedroogde macaroni
  • 200 milliliter Griekse yoghurt
  • 100 gram verkruimelde feta 
  • olijfolie
  • Schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram Cherrytomaatjes , gehalveerd of in vieren
  • 12 kleine radijsjes, snijd ze in kleine partjes 
  • 2 middelgrote wortelen, versnipperd over het grootste gat van een doos rasp 
  • 2 lente-uitjes, witte en groene delen, gesneden
  • 1/2 komkommer, in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • dille, grof gehakt


Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zeezout. Voeg de macaroni toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet en laat onder stromend koud water afkoelen. Schud het vergiet goed om zich te ontdoen van overtollig water. Doe de macaroni in een grote kom en zet het even in de koelkast.

Terwijl je de macaroni kookt kan je ook de dressing maken. Combineer de yoghurt, feta, olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap, 2 theelepels zout, versgemalen peper en knoflook in een keukenmachine. Meng tot goed gemengd is. 
Haal de macaroni uit de koelkast en voeg de dressing toe aan de macaroni. Voeg de tomaten, radijs, wortelen, lente-uitjes, komkommer en dille toe en meng goed. Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen