woensdag 22 mei 2013

Guacamole

Guacamole is een heerlijke groene dip die gemaakt wordt van avocado. Je kunt guacamole bij tortillachips eten of lekker met verse stukjes paprika of selderij, deze kun je dan in de saus dopen. Ook lekker bij de wrap of een broodje met kip.



  • 2 rijpe avocado`s
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels zure room
  • blokjes tomaat ( wel even pliceren!)
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • chillivlokken
  • vers gehakte koriander
Halveer de avocado`s en draai de helften tegengesteld van elkaar. Schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schillen. Besprenkel het vruchtvlees met limoensap zodat het z`n groene kleur houdt. Pureer het avocadovlees met een vork. Voeg de zure room toe en maak de guacamole af met blokjes tomaat, sjalot, chillivlokken en koriander. Schep de guacamole in een mooie kom.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen