donderdag 16 mei 2013

Pasta met Broccoli en Salami

 Pasta met Broccoli en Salami


  • 400 gram broccoli
  • 350 gram witte kool
  • 200 gram gesneden salami 
  • chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 350 gram penne
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 limoen

Breng een pan met gezouten water aan de kook op hoog vuur. Ondertussen snijd de broccoli in roosjes en snijd de witte kool fijn. De salami mag je in 1 cm-brede stroken snijden.

Kook de pasta in kokend gezouten water gedurende 8 minuten, al dente. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de salami, chilivlokken en knoflook in de pan . Bak gedurende 3 minuten. Voeg de kool toe en schep gedurende 2 minuten of tot ze geslonken is. Haal de pan van het vuur.

Schep de pasta uit de pan en doe deze over in de koekenpan. Doe de broccoli in het pasta water en kook 2 minuten of tot de broccoli roosjes net gaar zijn . Ondertussen, hak de peterselie.

Schep de broccoli uit de pan en voeg deze ook toe aan de koekenpan met de peterselie, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Plaats de pan op matig vuur en meng gedurende 2 minuten en warm het gerecht goed door.

Knijp dan limoensap over het gerecht en besprenkel met een klein beetje extra olijfolie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten