woensdag 22 mei 2013

Mini Pavlova's met Lemon Curd en Frambozen

Ziet dit er niet feestelijk uit? En niet zo moeilijk!

Mini Pavlova's met Lemon Curd en Frambozen



  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 215 gram basterdsuiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 320 gram lemon curd (zie onder voor recept)
  • Verse frambozen om te garneren
  • Poedersuiker


Verwarm de oven voor op 120 ° C. Beleg 3 bakplaten met bakpapier.

Gebruik een elektrische klopper om het eiwit op te kloppen in een schone, droge kom tot er stevige pieken ontstaan. Je moet de kom op de kop kunnen houden. Voeg beetje bij beetje de suiker, 1 eetlepel per keer, voortdurend blijven kloppen tot de suiker is opgelost en het mengsel dik en glanzend is. 

Klop de slagroom.

Schep in een spuitzak met een 1 cm ster mondstuk. Spuit 5 cm-ronde nesten, ongeveer 5 cm uit elkaar, op het bakpapier.

Verminder oven tot 100 ° C. Bak gedurende 1 uur of tot ze krokant en droog. Schakel de oven uit. Laat de  meringues in de oven, met de deur gesloten, volledig laten afkoelen.

Verdeel de room en lemon curd over de Pavlova's. Garneer met de frambozen en bestuif met de poedersuiker.


Le­mon curd
  • 2 citroenen uitgeperst
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
Verwarm het citroensap en de boter in een steelpan op laag vuur. Mix met een garde in een kom de eieren met de suiker romig. Voeg het citroensap-botermengsel toe. Roer goed en doe alles weer terug in de pan. Breng al roerend aan de kook. Draai dan het vuur laag en warm nog 2 min. Blijf roeren. Schenk de lemon curd in de weckpot.

Tip: U kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen