dinsdag 7 mei 2013

Aperol Spritz, dit is HET drankje van 2013!!!

De Italianen weten het al langer, Aperol Spritz is hét drankje met het ultieme zomergevoel. Aperol Spritz is niet meer weg te denken van de zonnige Italiaanse terrassen, en inmiddels heeft dit drankje ook de Nederlandse terrassen verovert!! Het is nog nooit zo makkelijk geweest om het zomergevoel vast te houden. 

Salute!

Aperol Spritz
Aperol Spritz, maak je heel gemakkelijk zelf. Pak een Aperol glas of een mooi cocktail glas en vul deze met vijf ijsklontjes.Schenk vervolgens 3 delen (6cl)  Prosecco, 2 delen (4cl) Aperol en 1 scheutje (1cl) bronwater met bubbels in het glas. Voeg voor de finishing touch een schijfje sinaasappel toe en proosten maar! Zo geniet je samen met je vrienden van de verfrissende en bitterzoete smaak van dit typisch Italiaanse drankje en proef je het Italiaanse leven.

Aperol Spritz staat op de Italiaanse piazze al lange tijd bekend als hét terrasdrankje. Heerlijk verfrissend en bitterzoet; het resultaat van een recept dat al sinds 1919 ongewijzigd is gebleven. Het was in dat jaar dat Aperol door de gebroeders Barbieri werd gepresenteerd op de internationale beurs van Padua en daarmee onmiddellijk het hart veroverde van de Noord-Italianen. Tijdens een verblijf in Frankrijk is Silvio Barbieri zo geïnspireerd door de Franse ‘apéro’, dat hij zijn drank ‘Aperol’ noemt. Het originele recept van Aperol wordt nog steeds geheim gehouden. De ingrediënten zijn onder meer bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Ondanks het lage alcoholpercentage van 11 %, onderscheidt de likeur zich door een ongezien veelzijdige en verrassende smaak
Kijk op de site van Aperol voor meer cocktail ideeen!


1 opmerking:

  1. Spritz Aperol, zoals ze het in Italie noemen, heb ik een paar jaar geleden in Italie zelf leren kennen aan het Gardameer. Zij gebruiken ipv Prosecco, witte wijn Frizante oftewel mousserende witte wijn.
    Dus als je toch in Italie bent, meteen meebrengen! Die wijn kost bij de plaatselijke wijnboer bijna niks, dus meteen maar een doos meegenomen!

    BeantwoordenVerwijderen