maandag 19 augustus 2013

Cannelloni met Spinazie en Ricotta

Slechts zes ingrediënten zijn nodig om deze smakelijke cannelloni te maken.

Cannelloni met Spinazie en Ricotta

  • 1 bakje ricotta (250 gram)
  • 200 gram jonge spinazie, gehakt
  • 4 verse lasagne pasta vellen
  • Italiaanse tomaten pastasaus
  • 75 gram geraspte lekkere kaas
  • 60 gram rucola (baby rucola)
  • zout
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Doe de ricotta in een kom. Voeg de fijngehakte spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper. Mix dit lekker door elkaar.

Snij de lasagne bladen doormidden. Verdeel een beetje ricotta mengsel langs het midden van elk stuk lasagne vel. Rol het voorzichtig op. Herhaal dit met de rest van het ricotta mengsel en de lasagne bladen.

Verdeel de helft van de pasta saus over de bodem van een (basis) ovenschaal. Schik de cannelloni, naad naar beneden, over de saus. Verdeel de resterende saus over de cannelloni en strooi hier de kaas overheen. Bak gedurende 30 minuten of tot de pasta gaar is en de bovenkant goudbruin.

Voor de garnering serveer je er wat mooie rucola bij.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen