zaterdag 1 juni 2013

Groene Asperges met gerookte Zalm

Groene Asperges met gerookte Zalm


  • 1 bosje asperges, uiteinden bijgesneden (ongeveer 20 stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • Snufje zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 tot 5 plakken dun gesneden gerookte zalm (1 plak per bundeltje asperges)


Verwarm de oven voor op 200 C.

Leg de asperges op een met folie beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met rozemarijn, zout en peper. Rooster gaar in ongeveer 10 minuten mag iets kleuren maar niet te veel. Verwijder de asperges uit de oven en laat ze afkoelen.

Zodra de asperges zijn afgekoeld, wikkel 4-5 asperges in een plakje gerookte zalm. Schik op een serveerschaal en serveer op kamertemperatuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen